La oss lage en folkefest!

Sep 26
SAMMEN FOR TØNSBERG: Her er gjengen som kom sammen for å klekke ut en plan om å fylle Tønsberg gressbane til høstens store fotballkamp. Første rad fra venstre Terje Grawford Møyland, Cecilie Bækken Sørumshagen, Helge Hammelow-Berg. Andre rad fra venstre Kenneth Ervik, Dag Lofstad, Kevin Lofstad, Nick Sandberg, Jan Johansen. Helt bakerst står Geir Jæger.
Foto: Christian Grytnes

Les hele artikkelen her
– Kom på kamp!
Det er fortsatt to og en halv uke til det smeller, men forberedelsene til det som blir høstens store fotballkamp i Tønsberg er allerede i gang.

– Vi ber folk om å holde av lørdag 7. oktober. Da er det bare å komme seg på kamp! sier Kenneth Ervik.

Det handler om storkampen mellom FK Eik Tønsberg og Pors. De to klubbene kjemper en innbitt kamp for å vinne 3. divisjon – og rykke opp. Rivalene har fulgt hverandre som skygger gjennom hele sesongen, og mye tyder på at seriefinalen på Tønsberg gressbane kan blir avgjørende.Kamp om opprykk
I lokalene til Spydspiss Gruppen på Kaldnes samlet en rekke personer med tilknytning til fotballklubben og byen seg for å drodle fram ideer om hvordan fylle tribunen på Tønsberg gressbane.

– Målet er å lage en folkefest. Vi vil samle så mange mennesker som mulig for å støtte FK Eik Tønsberg i det som ser ut til å bli den avgjørende kampen om opprykk.

Samtidig vil arrangøren at dagen skal være noe mer enn bare en fotballkamp. Blant annet jobbes det med å lage et morsomt opplegg for barna en times tid før selve kampen.

Det er gratis inngang for alle under 16 år.

– Vi vil gjerne lage en fin ramme rundt kampen, slik at det blir en opplevelse for store og små. Det var i hvert fall ikke mangel på ideer eller engasjement på planleggingsmøtet, sier Ervik.

At det er publikumspotensial for fotball i Tønsberg, er det mange historiske – men også flere ferske eksempler på.